Kokostæppe

kokostæppe tæpper

Kokostæpper

En af de helt store styrker og trends i blandt gulvtæpper er brugen af naturlige fibre, hvilket også kommer til udtryk i et kokostæppe. Kokostæpper er populære, da man bidrager til at skåne miljøet, og samtidig får man et simpelt og stilfuldt design.

Det særlige ved kokostæpper er, at fibrene faktisk er udvundet fra skallen på en kokosnød. Kokosnødder er formentlig den ældste form for naturlige plante, der bliver brugt til at dække gulve sammenlignet med andre typer tæpper.

Bestil en kokos tæppeprøve idag. Klik her!

Hvordan produceres et kokostæppe?

Kokosnødderne lægges i blød i frisk vand i flere måneder, inden de brækkes for at løsne cellulose fibrene. Fibrene er korte og hårde, hvorfor de hellere håndteres i hånden end ved hjælp af en maskine. Trådene bruges til at lave dørmåtter, reb og gulvtæpper. Denne proces bevidner altså om at være minimalistisk, således at miljøet skånes, modsat syntetiske tæpper der kræver et større industrielt arbejde og tilsatte kemikalier.

Et varmt look

Et kokostæppe har et naturligt og rustikt look, som kan skabe noget unikt i dit hjem. Dette naturlige element er distinktivt og smukt, og det passer ind i flere forskellige husstande. Kokos har en unik tekstur, der kreerer et varmt look, som typisk ikke kan opnås ved moderne syntetiske materialer.

Adskillige fordele

Et kokostæppe er ideelt, da det kan klare meget trafik i udsatte områder af hjemmet. Fibrene er utrolig slidstærke og holdbare, og det er ydermere resistent over for vand. Derfor passer det godt ind i eksempelvis entréen, hvor der tit kommer vand med ind fra fodtøjet. Holdbarheden kommer i højere grad til udtryk, fordi kokostæppet ligeledes er resistent over for insekter.

Selv om man i første omgang ikke skulle tro det, er et kokostæppe faktisk lydisolerende. Ydermere holder det også på varmen i rummet, som er en fordel om efteråret og vinteren.

Bestil en tæppeprøve på vores kokostæpper. Klik her! 

Rengøring

Som nævnt er kokostæpper i høj grad resistente over for vand, hvorfor det kræver langt mindre, når de skal rengøres. Kokostæpper er et af de eneste tæpper af naturlige fibre, der har denne egenskab, og du kan derfor med fordel ligge et i kælderen, hvor der oftest er lidt fugtigt. Det betyder, at tæppet faktisk ikke behøver mere end støvsugning i ny og næ for at fastholde en flot stand.

Vi anbefaler, at du imprægnerer dit kokostæppe med imprægneringsmidlet Pure Guard, som er meget effektiv og miljøvenlig, da det er vandbaseret og beskytter tæpper mod smuds, snavs og pletter. Hvis uheldet er ude og du f.eks. spilder lidt cola, så giver imprægneringen dig tid til, at du kan hente et stykke køkkenrulle og få duppet colaen op - så du undgår en cola plet på dit tæppe.

Værd at overveje

Du bør overveje, hvor du lægger kokostæppet. Fibrene er nemlig stærke, hvilket også kan påvirke komforten. Derfor foretrækker man ofte ikke at lægge det i soveværelset, hvor komfort er vigtigt. De bedste steder er, hvor trafikken er høj, og hvor der eventuelt bliver gået med sko. Herudover kan fibrene påvirkes af stærkt og direkte sollys, og de kan udvide sig og blive svage. Derfor bør du åbenlyst kraftigt overveje at lægge det i områder, hvor sollyset ikke kan påvirke.

Bestil en kokos tæppeprøve idag. Klik her!


Kokostæpper hos On The Rugs

Hos On The Rugs er vi stolte af at kunne udbyde kokostæpper af høj kvalitet. Derudover sælger vi også kokosfliser i størrelsen 50 x 50 cm. Hvis du er på udkig efter tæpper med lang holdbarhed og andre fordele (som ovennævnte), er du kommet til det rette sted. Nedenfor kan du se vores forskellige stilarter. Hos On The Rugs tilbyder vi tæpper i mål efter ønske, og du skal være velkommen til at kontakte os i forbindelse med alle spørgsmål. Vi kan kontaktes uforpligtende på 22 89 72 64, såfremt du har spørgsmål til vores kokostæpper eller andre gulvtæpper. Eller du kan skrive en email til os på info@ontherugs.com
Vi glæder os til at høre fra dig.


Nyere opslag