Krav om NemID ved betaling på vores webshop

Vedrørende betaling på vores webshop

Der er i EU fra d. 1. januar 2021 indført en ny sikkerhedsløsning, når du handler på nettet.
Det betyder at du fremover skal bruge enten NemID eller SMS + kode til at godkende dine betalinger.

NemID
Brugen af to-faktor godkendelse med NemID forudsætter, at man har en smartphone med NemID nøgleapp eller en kodeviser. Denne løsning eksisterer allerede som et valg, når man foretager en onlinekøb. Når man har NemID nøgleapp installeret, bekræftes købet via ens smartphone. Eller man kan benytte en NemID kodeviser.
Bemærk, at NemID nøglekortet i pap ikke længere kan benyttes ved online køb.

SMS + kode:
Man kan fortsat godkende større betalinger med sms-løsningen, som den kendes i dag. Det forudsætter dog fremadrettet, at man foruden at benytte sms-koden også har registreret et personligt kodeord, der skal anvendes sammen med sms’en der modtager med engangskode på sin telefon. Denne løsning kan altså benyttes af alle, der har en mobiltelefon, uanset om det er en smartphone.

Hvis man ikke ønsker at benytte sig af NemID, så skal man vælge ”SMS + kode”. Her bliver man første gang mødt af et godkendelsesflow, hvor man bliver præsenteret for en dialogboks, hvori der står, at man første gang skal registrere en kode. Bemærk, at det kræver NemID at registrere sin kode. Efterfølgende vil man som udgangspunkt blive præsenteret for den senest brugte fremgangsmåde dvs. NemID eller SMS + kode.


Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde sig til de nye regler, så skal du tage kontakt til dit pengeinstitut.